Saturday, 31 December 2011

Dear girls,


*Jika seorang lelaki berhenti bermain game semata2 utk menjawab panggilan anda, tu BIASA2 ja kan..tak special mana pon ehhhh..

Tetapi,

*Jika seorang lelaki sanggup berhenti berborak dengan anda semata2 utk menjawab PANGGILAN ALLAH dan siap ajak anda sekali maka..

TU SANGATTTTTTTT SPECIAL
سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
~✿ Ya Allah, jika dia yang Engkau ciptakan untuk mengisi kekosongan ini, sampaikanlah kepadanya..jika dialah yang terbaik untuk hidupku dan agamaku, maka mudahkanlah jalan ini untuk ke sana..jika dia lah yang tertulis sebagai teman hidup dan matiku, panjangkanlah hubungan ini serta ikatan ini hingga ke akhir hayat..✿~


salam Jumaat
•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆





Monday, 26 December 2011

I share this SpecialIy for my prince♥ :">


                                                  hohohohohoooooo
                                                 ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Sunday, 25 December 2011

(^_^)

fewwwitt. =p
p/s: pnah org tnya, "tu cincin kat jari tu. dh kawen ka, ka dh tunang??".... 
cincin hat mna 1 ni??. yg kanan ka kiri?? 
kalo kiri cincin tunang, kanan lak cincin kawen! ahahaha.. hamekkkkk.. =p 
*leyh jwb cmtu?. hik2 

Saturday, 24 December 2011

x da kemampuan!..memerlukan kekuatan saat ini! someone tlong derma skit! 
nk teriak kuat2, agk2 buleyh dak?!
meleleh hinguih2 dah nih..euwwwww!!
sori ter' emosi sikit...


*alamak, ter'sexy lah plak..  -..-'







Friday, 23 December 2011

Tuesday, 20 December 2011

=)

"orang yang benar-benar bersabar dengan kita, orang itu lah jodoh kita"


aku suka ayt nihh. betoi x muhong!  (= 


sumber: #copy paste dri teman fb. 








abg obersea sgt2 penyabar kan2....ILOVEU  ;D



















Saturday, 17 December 2011

wedding planner

Salam..


baru tau betapa payah nk design web nih! dah la x qeti satu habuk! kena duk godek sana sini! tapi sbb tajuk yg dipilih tu best.. habis enjoy lah kan. kami design wedding website!. haha. tukaq tajuk disaat-saat akhir..so, kalo da sapa2 hat nak kawen, mai jumpa kmi.. pelbagai promosi disediakan. mcm2 design ada. haha. *mcm betoi2 la plak. ok, dari cincin kawen, hantaran, baju2 pngatin, venue, dan lain2 lagi...smbil bt, smbil dgq lagu kawen sambil tersipu-sipu malu! baru naik semangat tuh...hahaha. *GATAI! 
mesti jiran2 pakat heran tetiba duk dgq lagu kawen mlm2 buta nihhh..huahuahua..mcm best la plak duk pilih2 baju, cincin tuk nak masuk lam website kami!. muka habeh gedik dahhhh.. oppssss! hikhik2. 


p/s: mesti madam gelak guling2 tgk website kami nnty! hohoho. haquuuu...tgh pikiaq camna nk masuk lagu dalam tuh. mmg terrbaikk lah nnti..haha


.....lambat g tipah oiii! erkkkk. sori, tergedik sat. ter'influence dari benda2 nih plak...hikkkkk ;-)
~blushing....... 

Friday, 16 December 2011

Quote III

kindness in words, 
creates confidence
kindness in thinking, 
creates profoundness
kindness in giving, 
creates love.
-Lao Tzo-


salam jumaat 

Thursday, 15 December 2011

Quote.

let bygones be bygones
It just a history.
make the present good, lets the past take care of itself.
and.. 
today is a gift of God, 
which is why we call it as the present

Tuesday, 13 December 2011

tepat jam 1.50 pg

Salam....
habuan study pagi2..xmo bg mngntok jaa...x da niat yg lainnn... :p


mmg dah lama admire kat kristal pon! opssssss...hikhoookkk.. :p

#2


bayangkan tgh nek moto cam awie tu...sambil kibas2 rambut! ala...yg cam cita sembilu tuhhh..hoho
p/s:kaki pon x sampai! x cecah tanah pon, gena nk nekkk! pakai heels leyh x??haha :P

#3


ok, ni lagu pebret karok lam jamban...tettttt..dushh dushhh.. *kidding :p










kesimpulan nya..tidak tahu mengapa sejak akhir2 ini diriku suka benar lagu2 begini.. *ayt cam nih bleyh x???.. hanya ingin memartabatkan bahasa kita ..hikkkk. ^_^

Monday, 12 December 2011

cinta antara matahari dan bulan

"Sedangkan matahari pun memerlukan bulan untuk menerangi setiap sudut bumi"






Quotes II =)

Salam...

quotes for today:



"Dear Girls, If a guy pauses a video game just to text you back.......

marry him!"



hohohohohoho...ohhhhhh..cam ni ka????...

p/s: ntah mna2 ntah aku kutip quotes cam nih! =p 

Friday, 9 December 2011

20150402


saling mencintai hanya kerana Allah
saling menyayangi hanya kerana Allah
saling membahagiakan hanya kerana Allah
kerana Allah yang telah mengirimkan rasa cinta,sayang,kasih dan kebahgiaan seumpama ini
Alhamdulillah
 •*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆


*salam Jumaat ^_^



Sunday, 4 December 2011

memang, madu itu manis !

Salam...

sesaja tulis ja. tgh2 duk jalan2 lam wall fb.terbaca post dri junior cek time kat syed omaq dedulu...nak tergelak gulin2 pon ada. tatau pa motif dia post lagu tuh! hahaha.. mendalam maksud tu..dalam duk gelak2 tuh, pikiaq balik lah kan *akhir2 ni cam best ja duk pikiaq mcm2 nih! seqabut pala hotak! dalam ayt dia tu tersirat 1001 maksud tuhhhh..perli pon ada tuh!.hahahaha. tgn aku pon tergedik-gedik ja nak likeeee kat post dia tu!..ni ayt dia.....


memang, madu itu manis ! sebab tu laa pompuan suka sangat bila dimadukan ♥


tediiiiiaaaaaaaaa....
kalau madu hat leyh sumbat lam mulut, hat leyh duk buat kueh raya ka, sunggoh lah sedap..mmg sunggoh rasa manis..sampai kena kencing x  manis lah manis lah.... tp kalau madu tu ka...tobat ramai x mau..x yah duk kata org lah, aku pon X mau! ohohohohoooi..kalau x mkn senduk mahupun periuk belanga,silap2 sebulan jgn msk umah! tedddiiiaaaaaaa..hahahahaha.. *saja nak bg ketaq lutut2 skit!...kihkihkih 
alasan hat slalu dgq pasai benda2 nih, nak ikut sunnah lah, nak bantu wanita lah..kalau betoi niat dihati xpa, tp kalo bab2 ni ja baru nak ikot sunnah, perkara wajib lain diabaikan, tanggungjawab yg utama pon tunggang langgang...lupakan sajalahhhhh... *sori ter emosi skitt =p

igt balik time LDK ritu.. pengendali LDK tu tetiba tnya soklan pasai madu2 nih kat kami dak2 pompuan..haha. aihhhhh, pakat heran sngguh dah la kannnn..lari tajuk sbenar LDK tuhhh..
respon yg paling baik lah dri dak2 laki..sonok ehhh depa..terbahak-bahak gelak..payung emas tu jadi alasan depa kat kami...haihhhhh...sekali satu soklan ja kuaq dari kami dak2 pompuan....

camna kalo pompuan leyh kawin 4 jugak?? agk2 ampa mau dak?? nnti ampa pon dpt payung emas tu...mau???

dan2 bangkang 100% statement kami!...laki ngn pompuan x samalah..hapalah..mcm2 alasan kuaq..
hamoiiiihhhhhhh....

p/s: ap2 pon ikut kemampuan diri sndri jgk..kalau diri mampu tuk adil seadil-adilnya..ap salahnya....Islam x pernah halang untuk pengikutnya melakukan kebaikkan... 
tepuk dada tanya hati!!


tadak motif..nak isi masa yg x berapa nk lapang nihhh...mengarut pi lahhhh...haha =p









Saturday, 3 December 2011

Mungkin inilah yang terindah



ada aku kisah lagu ni slow ka, lembab ka, mendayu dayu ka, terlentok lentok ka, terover-over ka, terjiwang-jiwang mahupun segala mak nenek ter lagi..yang penting tengok,usya,teropong,nganga,buka tinga mahupun mulut2 ampa n dengar lirik dia btoi2...weeeewwwiiittt!


"Bagaimana bila akhirnya ku cinta kau
Dari kekuranganmu hingga lebihmu
Bagaimana bila semua benar terjadi
Mungkin inilah yang terindah" .....



p/s: lantak lah nk jiwang2 ka, bunga2 cinta ka, bunga2 taik ayam ka, pokok2 ka, daun2 ka... belog aku! aku punya suka lah..ngeeeeeeee.. :p




Lelaki Seperti Aku Kamu :p


tetiba tukaq tajuk lagu lak kannn... hohoho 
btw, sweet mcm gula lagu nihhh..
good job alif satar! 
(^_-)

Friday, 2 December 2011

^_^

each night I put my head to my pillow and I try to tell my self I'm strong because I've gone one more day here without you
hey dear! I miss you lots..  

Thursday, 1 December 2011

semakin sesak!

Salam............
Macam besa, d'hujung2 sem nih, suma pakat jadik sesak,sendat,padat serta haqu biqu!
serabut pala otak tatau nk kata pa dahhh...terketaq2 takut pon ada....ketaq lutut2 dh stat skrg nihh....yalarh, dh x bpa ari dh tnggl skrg nihh..menunggu saat tibanya hari bahagia kot!..*tipah nk kawen dh nihhhh..jgn jelesss....hohoho. erkkkkkkk... 
-_-' 
mmg ketaq segala organ dalaman mahupun luaran mnanti saat itu *tediaaa ayat cekkk........
persediaan ntah ap2 g, berterabur sana sini....bak kata org aloq staq "teqaboq x ketahuan halaa" 
time2 nih lah plbagai dugaan rintangan serta chobaan datang melanda..pelbagai onak duri serta semak samun perlu dihadapi...ohhh hatiku bagai dihiris sembilu..*tediaaaa ayt....haha 
-..-"


"nak bt gena, nama pun study..mcm ni lahh..kena sabaq bebanyak lahhh" bak kata incik abg Langkawi kpd cik kak Spg 4....
:p


nota2 x ketahuan lg nihhh..camna nk kawen lam dewan exam nnty nihhhhhh..haihhhhhhh..


keserabut'an+ketakutan mencapai tahap tertinggi saat ini hingga melepasi tahap ketinggian aku yg comey nihh! *ohhhh sangat meqapu! haha


pa2 pon dan lg duk layan cita Mohabbatain *hat ni aku sndry pon no komen..
>_<"
zzzzzzzZZZZZZZZZZZZ



Thursday, 24 November 2011

"senyum tak perlu kata apa apa"

woottt wottttt. duk tilik gambaq nih smbil ternganga-nganga! teruja x tau nk kata pa dah... menitik ayaq liuq serta meleleh hinguih2 tgk..euuuwwwwwww! haha.. auuummm aummmmm!
wondering aku dpt p sni~ ~ ~ tediaaaaa.. bab brangan x lekeh! -..-
sumpah x mau blik dah kalo p..jgn ad sapa2 hat brani tarik ku blik! -.-" agagagagaga

p/s: ssssshhhuuuuuhhhh...ketepi2... cek nk berangan sat.... lalalalalalala.. ~byangkan aku tgh jejalan ats kapal nihhh..sambil mghirup udara segar..menerokai pmandangan yg indahhhh..di dendangkan dgn lagu2 hindustan! -..-" kuch kuch hota hai gituuuuu......*ohhhh, sangatttttt geli ayt nihhh!..statement nak bg muntah hijau.. haha. nak pi nak piiiiiiiiiiii! jummmmm keh siapppp. kita p laaaa. hikhik

Tuesday, 22 November 2011

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. I♥U

I miss you sooo much much muchhhhhhhh lately! =(
*ohhh..rosak bahasa!





p/s: agk hampa pg nihhh, antara sbb musababnya:

-dh siap se'segak ce'comey ce'cun yg mungkin p klus, lilit tudung bagai nk terbelit tengkuk2 serta berpusing pusing kepala bagai dalam filem industan, jln umpama nk tecabot ibu dan anak2 jari kaki..tetiba dpt msg pling suwit abad ini, ''kelas dibatalkan''! ohhhhhsem! kelas kau jah!....dh nk smpai dhhhh...uwawawawaawa. guling guling bebai tgh jln! hentak hentak kaki jalan balik umah balik!  -..-" 

-dengaq kata chelsea kalah??..ohhhh, tetiba sakit pala, sakit perut, sakit pinggang dan lain2 lagi...gegaq segala sel2 dalam otak dan organ2 dalaman..erkkkkkk..diam2 sudeyhhh...byangkan tadak sapa pon tau...elehhh, sikit ja kan....2-1 ja pom! bknnya bnyk ponnn...kecikkk punya hal lahhh -..-'' ummmmmm..kalo nk belot sat buleyh??? ngeee..ohhh no no no...... demam kura2 hari ni -..-




Monday, 21 November 2011

"izinkan aku menjadi pemilik tulang rusuknya Ya Allah"
aminn... 

Tuesday, 15 November 2011

apabila student2 smangat ke kelas

Salam...


dan apabila student2 pakat2 double triple bersemangat waja masuk ke klus...hohohohoho..salah satu faktor penyumbang kepada bersemangat nya mereka2 itu adalah disebabkan lecturer yg ajaq tu hensem mahupun chantik lah kannn...ataupun dgn kata lain, cun melecun tuh! hahahaha..erkkkkkk.. -..-''


kbnykkan nya camtu lahh..haha..penah ritu kwn klas, tgh2 lectrer ajaq kt dpn..tetiba dia kata "uit2..tu2"...smbil tunjuk2 kat luaq klas..hohohoho..skali kalih tgk..ehhh3..patot lah suma pakat2 kalih kot luaq..hahaha..lecterer bru+agk segak lah tgh jln nk msk klas..ehhhhhh3...hanya geleng2 kpala kat kwn tu..

ok, suma diatas adalah kesimpulan daripada apa yg lecturer cakap kat kami sekelas..haha..


dia ckp kannn..cam nih.."kehadiran student2 ni related to the lecturer performance or personality. kiqa cam 1st impression kita tgk lect gak lah tuh...kalo tgk2 lecturer baru nk masok tambah2 g yang bru habes study@ fresh graduate lah kan, msti suma pakat2 Xcited..hahahaha.kalo masuk2 tu yg sesegak Shah Rukh Khan lah kannn mahupun se-cun Kajol mahupun Mahduri Dixit!...mmg penuh lah klas tu nnty!..ahaksz :p suma mcm  x sabaq ja nk masuk klas!..


wuuuuuuuuu!!!.. hat ni kiqa mcm research lah kot..siap ada prove lg kot!.. stiap sem student2 msti akn check spa lah yg nk ajaq depa tuk stiap subjek..kalo dpt yg best2 mmg terbaikk lahhh..hohoho..tp kalo sbaliknya..mmg kna change our mind set lah, x leyh nk mngharap sngt..dng kata lain..study sndry lah beb!


stu pngalaman..time sem 2 dip dlu..hohoho...1st skali tgk lecturer tuh..ok, kiqa oklahhh..cam baikk ja, bleyh tepuk tampaq lah nih!..tapi kannn, skali dia tengking, mau jatuh habeyh segala organ2 dalaman nih!..mau plak 1st quiz just dpt #$%.. mmg terbaikk lah kann..slah 1 sbb nya..dh set kat pala hotak nih yg sublek dia langsong x best,dtambah lak muka lecturer tu yg sngt ketat dan sendat + soqa dia mcm nk pecak anak pinak tinga nih!..oh mannnn..mmg tobat x paham time tuh..masuk klas ja msti caqi tmpat blakang, x smbng, kami mkn!..hahahaha.. sgt nakai!haissshhhh...dpt2 ja 1st result tuk quiz tuh, mmg agk tekejut cipan lah kannn, siap kena kutey haluihh g kat lengan nihhh..sedap cam mkn KFC tuh! adehhhhhh. -..-'


nk djadikan cita pas tu cuba pelan2 tuk ubah mind set yg subjek dia sgt2 interesting, slalu p jumpa dia tnya sai cra nk study ngn hat x paham..walaupun slalu gak lah kna jerit2 kat tinga nihhh..haihhhhhhh..mmg pesyen tuh dahhh..x leyh nk bt gena dah laaahh..kalo lam klas, nk tnya dia msti bediri jaoh2 skit! hahaha


nk final, dia ad bg satu buku tuk study, dia kata"kalo u olls bt n study bhn2 yg dia bg nihh,mmg akn score A lah nnty" Alhamdulillah, mmg score A pom!..hohohohoho..good job Ina! wink wink! thanks a lot madam, kalo x kutey kuat2 ala scorpion tuh, kalo x tengking2 bagai mau jatuh tahik2 tinga time msuk klas, msti smpai exam pon x da kesedarah rohani jasmani serta mental lg aku nih!..hahaha


tp apa2 pon, kesimpulannya..bg p lah lecturer yg segak teqa mana pon, cun meRecun lagu mana pon, kalo kita malas nk study, diatambah kalo msuk klas asik2 duk kumpui ayaq lioq basi jah..baek x yahhhhh...x guna jgkkkk..lbeyh baek dpt lecturer yg mcm aku pnah dpt dulu, jerit2 dia pon...half of the class dpt A naaaaaaa!!..terbaikk lah madam..big of claps!..wueeeuuuuu!..sampai skrg kalo jmpa madam tuh ja msti aku pnggil2 dia ja...yg nk tergelak nya tuh dia kata pa tau "ehhh, u lagi, asik jumpa u ja?!" uhhh madam nihhh, majok 2 taun setengah!..hikhikhikhik :p


::peace no war::


p/s: kalo Tipah jadik lecturer lah kan satu hari nanti, agk2 ramai x student yg pulun nk masok klas kan2..beqebut nk duk dpn g pa tuhhh! ahakszzz... Tipah cun kannn2??? oh mannnnnn..hikhikhikhik :p

Monday, 14 November 2011

:pulang:

Sri Iskandar! here I come -..-"


p/s: pg nih bru nk kms brg.!!!..terbaikkk...*hurmmmm, ayh...nk blik esk buleyh?? toink toink kna ketuk kpala...erkkkk :p

Saturday, 12 November 2011

mana menghilang???

Salam...


Penat lelah memerah keringat duk pikiaq sai esemen!! ohhh mannnn. -_-' Hapdate smbil ditemani bearbear ak yg dibeli time darjah 6 dedulu, tatau punca duk pi habaq sai bnda2 nih lakkk..*tua2 pon duk peluk bear g! kantoiii!! nota2 pon duk bergelimpangan tidak terurus lg nihh..padahai dh tgh sem dahhh..hancuussss! pa nak jadikkk tipahhh oiiii....haihhhhhhh.


akhir2 ini...cewahhhh! smangat yg berkobar-kobar bagai pahlawan masuk ke medan perperangan  agak luntur!..tatau p mna..laqi p mana pon tatau lahhh...ehhhhhh3.....kdg2 tu smangat bukan men..kadang2 lak tatau nk cakap lah......haihhhhh. *pasan budak nih nk kena tauk lam laut dah nihhh..baru nk sedaq kot! 


oh...plisss come to mama bebeh!...I need U sygg...where u go??. don't leave me alone, I need U! ...ni kalo jadi lagu ni org putih kata "hey gurl, r u crazy??!" kalo org melayu lak kata "awt hang jadi lagu ni..waya putuih kaaaa??"-versi kedah...Subhanallah......haqu biqu........


kena p mandi bunga bwh jabatan kot tuk buang pnyakit penyegan paitttt nihhhh! *jgn duk bt lagu tuhh naaaa..KURAFAT tuh! 


Cek pon sedang bertungkus lumus cari blik mna hilangnya semangat hat sangat PULUN dulu!.. meqata duk cari..search lam google, yahoo, mahupun suma search engine yg lainn..namun sumanya hampa! *mai dah meqapu meqaban!


cuma ada satu ja sikap/perangai hat semakin subur membiak skrg nihhh..perangai duk meqapu!...kalu hat ni leyh amek exam, kompem dapat A++ gua ckp luuu!


pa2 pon, sedaya upaya, sekuat harimau, segagah badang mahupun otromen, dan menggunakan sgala kuasa yg ada, cek akn cuba melawan habis habisan penyakit nihhh. ada sapa2 tau dak kat mna da juai ubat nk bg hilang sakit nihh??...-_-'


natijahnya...jangan biarkan diri anda diselubungiiiiii............maaaaalassssssssss! 


p/s: tolong lahhhh...help me!perlu dikuarantin sat skrg nih, tuk sedut buang sgala tok nenek penyakit yg sedang beranak pinak niiihhh. syuuhhhhhhhh3!!!!!..nyah kau dari hidupku wahai malassss.....go go power rangers!! -..-"

Wednesday, 9 November 2011

‎:: JODOH ♥♥ USAH MENCARI YANG "TERLALU SEMPURNA" ::

Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi...

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL...!!





#copypaste#

Sunday, 6 November 2011

Dialog antara ginjal,jantung, paru2 dan hati =)

Ginjal tanya Jantung.."syg di mana?"
Jantung jawab tak tahu..
Jantung pun tanya Paru-paru..''syg di mana?''
Paru-paru cakap tak tahu..
Paru-paru tanya hati.. ''syg di mana?''
Hati pun jawab..syg ada kat sni..
Ginjal, Jantung dan Paru-paru hairan..
Knp syg ada di Hati??Hati jawab.
Hati dipilih oleh Allah untuk memiliki syg..kerana syg,Hati rela menangis...
Dan kerana syg,Hati rela berkorban..♥♥♥




Saturday, 5 November 2011

Quotes =)

loyalty is a part of love, if there is no loyalty, means there is no love

Sunday, 30 October 2011



ost duhai si pari2...tergolek-golek gelak tgk cita neyh!..hikhikhik..


p/s: oke! princess mmg sudah jatuh cinta! weuuuuuu........
*gedik sat =p

LDK PART 2

Salam....


mggu lps, kmi sekelas dkejutkan dgn KEWAJIPAN kmi tuk mngikuti LDK yg kmi dah amek spnjang 3 sem time diploma dlu! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! geram tahap dewa dh time tu!..dh amek, kna duk amek g! mau x mengamuk ala2 vampire gitu, tp Alhamdulillah, slamat mngharungi jugak! =)


antara tujuan LDK ni, tuk mngERATkan hubungan antara siswa-siswi....persoalannya...ERATkah!?...time program tu jalarh kot, pastu..kalo jumpa tgh2 jln pon pakat2 bt2 x kenai, xpun...bt2 smbng ngn kwn sblh.."tipah pnah cmtu..tu yg buleyh tau tu".....hikhikhikhik "tipah kan pemalu ala2 princess gitu" :)


ok, tipah nk share 1 cita ngn ampa...
tgh2 duk bncng tu kan..bleyh plak incik pngendali tu leyh tnya soklan ni....


"org laki buleyh kawen 4..apa pndapat hampa kalo laki kawen 4?..hampa geng2 pompuan bg dak ....?"(versi kedah)

tediaaaa soklannnnn...kelassssss gitu...geng2 laki nu pakat kata setuju lah kannn..kompen 100% lah kannnnn...kami geng2 pompuan ni..duk kata lah, pa kes tetiba duk kalih pi topic tu lakk.....herannnn2...geng2 laki pon kata lagi...... "hampa dpt payung emas ooooo kalo bg husband kawen lg...sooo bg lah laki2 hampa kawen lg nnty naaaaa..." (kureng toi geng2 nihhhhhhh, x leyh jadik neyhhh...haishhhhh)

nak tau kami geng2 pompuan kata pa lakkk???....

mcm na kalo org pompuan lak dibenarkan tuk kawen 4??..hampa org2 laki bg kah??...mau share ngn org len????....kami pon nk kawen 4 gakkk...nnty hampa pon dpt payung emas jugakkkk.....buleyhhh camtu???!!!!  

dan2 depa kata....."uiihhhhhhhh, mana buleyhhh, x buleyhhh lah duk share2 ngn org lennn! laki len,pompuan lenn..mana leyh share.."

haaaaaaa.....tau pon hampa no....len kali jgn duk tau serbu camtu jaaaaa......be aware! tgk kiri kanan jgk kalo nk ckppp...kami pompuan harus mmpertahankan hak kami jugak! xdanya payung emas kalo kita x ikhlas... skali depa kena ayt camtuuuuu...terus terdiaaaammmmm! hohohohohoho...hamekkkkkkkkkkkk...hahahhaha :p




Friday, 28 October 2011

Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu

Salam....
lagu pebret nihhhh! hahahaha =p


juara lagu 1988. tipah pon tadak g time neyhh....



p/s: haaa! plis jgn gelak guling2!!! btw cantik love kat baju! haha..ni mak lah ni..suka sgt lagu nihh, skali anak dia pon bjangkit!..weuuuuuuuuuuu!! :p asai ada ja lgu nih, msti mak suh kuat skit..hahaha..skali ku pon best ja dgq! kihkihkihkih...mmg klasik, karok lagu ni mau banjir aloq staq nih! ahahaha....


dah kunci dah....kunci ada kat pakcik obersea nuuu...bg kat dia dah... :p
<3 




tolong jgn gelak! senyum pon x buleyh!! 

Wednesday, 26 October 2011

"walau seketika terjalin kasih kita"

Salam.......

time duk godek2 folder lam laptop buruk nih!.. ohhh nooo, terjumpa pic niiii..mmg tipah simpan pon pic neyh..yalarh, cuma hat ni lah satu2 nya pic yg buleyh tipah tgk kalo rindu. just ada 1 pic ja....tetiba tingat la plak....huhu =( seriously rindu sgt2! ohhhh tidakkkkkkkkkkkkkkk... meh nk tnjuk skit gambaq pa yg bt tipah bergenang ayaq mata nih!
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

tgk2! betapa kerek nya si buntal nihh..org nk amek pic dia, buleyh duk kalih kot leh..kedekut piang! makan ckop bnyk, time org mkn ja msti nk jgk, time org x mkn pon dia kalut nk mkn! tauk lam sungai baru tau kot! :) huhuhu..dia tadak dah skrg, sakit just bapa ari,pastu dah pergiii..macam tau2 ja, x mo bg tuan dia duk bengkak mata tiap2 ari sbb tgk dia teruk lwn sakit!. skrg dah tadak sapa nk tggu time balik dh, tadak sapa yg tipah nk bising pkpet2dh, tadak sapa yg nk kaco tipah time pg2 dh... dh tadak sapa yg tipah nk gigit2 dh! nahhhhhhhh, main2 ja.. :( time dia sakit kan, dia lngsong tamau duk dekat ngn tipah, makan pun tamau, cuma hari last tu ja tetiba dia merengek-rengek mintak nasik...pastu mai duk manja2 kat tipah..heran tahap tenuk dh time tuh.. sumpah sedih! minah ni lah tempat tipah duk bt gila, cakap ngn dia, tidoq atas dia, tarik tinga dia, kaco dia bila dia tidoq. bila dia tadak, rindu la plak nk jd pembuli nih!..malang nya hang nun....jd kwn cik tipah ni!  hg mmg comey pon!..tp secomey-comey hg, comey lagi tuan hg nih!! hohohoho =( . tp aku tau dia syg aku sgt2...=) kasih dia setulusnya bt aku. ungtung rasanya sbb penah ada kucing cam si buntal ni...bela dia time dia still merah2 g..time baby2 gitu...sooo suwittt..=)

nun...mis u!!  

Sunday, 23 October 2011

Dahulu Kala

Form 1-3
Form 4-5

p/s: walaupun majoriti nya geng2 laki..namun begitu,kami geng2 pompuan lebeyh menyerlah!..haha =P

*tipah hat paling kiut lam pic neyhh..try lah carik! (^_-)

Wednesday, 19 October 2011

Kumbang




Your heart is my home
warm, cozy and nice
It's the only place
I love to be in
morning, noon and night! <3








Love You My Kumbang! =)





Sunday, 9 October 2011

"beauty of a woman"

A little boy asked his mother, "Why are you crying?" "Because I'm a woman," she told him.
 "I don't understand," he said. His Mom just hugged him and said, "And you never will."
 Later the little boy asked his father, "Why does mother seem to cry for no reason?"
 "All women cry for no reason," was all his dad could say.
 The little boy grew up and became a man, still wondering why women cry.
 Finally he put in a call to God. When God got on the phone, he asked, "God, why do women cry so easily?"
 God said, "When I made the woman she had to be special.
 I made her shoulders strong enough to carry the weight of the world,
 yet gentle enough to give comfort.
 I gave her an inner strength to endure childbirth and the rejection that many times comes from her children.
 I gave her a hardness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue without complaining.
 I gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child has hurt her very badly.
I gave her strength to carry her husband through his faults and fashioned her from his rib to protect his heart.
 I gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly.
 And finally, I gave her a tear to shed. This is hers exclusively to use whenever it is needed."
 "You see my son," said God, "the beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she carries, or the way she combs her hair.
 The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart - the place where love resides."

Friday, 7 October 2011

suwit sour dream? -_-'

Salam...
Jumpa Brad Pit! tetiba lak kannn. nahhhhhhhhhhhhhhh ..jgn caya, sangat lah tipuu!!...oke, mimpi ntah hapa2. tarak guna pnya. langsong tak munasabah. shhuuhhhhhh3! xmo kaco teman lg lah wahai mimpi masam! tulah akibatnya kalo tidoq tak bsuh jari2 kaki..tau terjun ats tlam yg lmbut lg empuk ja..pas tu tros tdoqzzzz!..haha..ehhh3..tp tipah bca doa kot sblm tdoq. gena lak tatau leyh mimpi ngarut2 ni...tu lah org2 tua da ckp, mimpi tu mainan tidoq. haihhhhh. tp bguih gak la kalo mimpi2 ni, ad jugaklah langkah pncegahan dan problem solving..hohohohoho...mcm2~

p/s: pnah mimpi terbang dari ats langit trosss ke bumi!.nahhhhhhhhhh. adventure habehhhh. hadoihhhh..bnr2 brlaku kot mimpi tu! tipah mmg fly dri ats lgit..bgn2 tdoq ja dah ada kat bwh!.. oke, sekian...(-_____-'')

attention pelisss! suma ni rekaan semata mata.......'ayt nk cover'

tdoq dtemani bear2 tiger+panda yg soo suwitt!..haha