Friday, 28 December 2012


fewiit fewwittt. ziana zain kot. ehh. 
zaman2 kegemilangan dulu2 time duk gila kentang tgk cita ni.
 double cheese burger best!
terkeluaq anak mahupun ibu tekak sekalipun belum tentu dpt tarik.
hamekkk. 
wahahaha. 
^^

Thursday, 27 December 2012

♥ DOA BUAT JODOH ♥
..............................................................

 

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

" Ya Allah, jagalah insan ini di kala penjagaanku tidak sampai kepadanya, sayangilah dia dikala rasa sayangku tidak mampu merangkulnya dalam dakapan yang nyata.. 
Perhatikan dia dikala perhatianku tidak terangkum dalam kata yang sahaja.. 
kerana Engkau punya segala yang ku tak punya.. kerana aku ingin dia selalu menjadi pendampingku, di dunia dan harapnya bertemu di Syurga..
Aminn...

Friday, 14 December 2012

TRUST


bak kata orang orang tua
"parit dan pulau tak dapat dipisahkan" 

nampak tak persamaan kat situ? nampak? nampak?
kahkahkah
 -_-'

walaupun jauh beribu batu kayu rumput dan sewaktu dengan nya.
jarak mahupun masa mahupun tempat mahupun kawasan mahupun apa apa aja tak kan dapat memisahkan!
gitewwww.
bermadah pujangga latipah di tengah pagi buta ni.

hutan belantara, lautan yang luas, parit yang dalam -_-' , lombong, dan segala mak nenek snggup diredahi demi retisku seberang! 
haha
gitewww.

saja budget jauh, padahai marathon lebih kurang 3 ke 4 jam dah leh smpai dah.
propaganda ja lebih kalau ckp jauh bagai! 






Moga Allah S.W.T mempermudahkan segalanya..
aminnn aminnn....
^^



Wednesday, 12 December 2012








  musim2 ni. mmg yang ni yang akan slalu dihadap. smpai stu tahap, kepala otak dan organ dalaman dah tak leh trima. jenuh nak neutralize blik! latipah terpaksa, tadak hat ni, mmg tak jalan lah keja. nak stay up sampai pagi, mmg hat ni lah punca utama latipah. walaupun tersengguk sengguk kat meja, hantuk2 kepala guna pensil tit tit, gigit gigit buku, hempuk hempuk meja sbb mengantuk, pasang lagu kuat2 guna headphone, melalak pepagi buta tanpa menghiraukan jiran tetangga batu mahupun jiran tetangga kayu, tumbuk2 dinding tanda protes keja gila kentang banyak, kelip kelip bijik mata nak setel kan suma+study, tapi tapi tapi......latipah yg kuat lagi gagah perkasa ibarat otromen mahupun power rangers ni gagahi jugak! -_-" pastu mmg tak ketahuan lah pi kelas keesokkan harinya. 






 

Saturday, 8 December 2012

better man


......Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain.....



how suwit!
^^






dun worry habang pulau.
 I will grow together gether with you through all your pain. Feel getting old together gether. 
will catch your tears.
forever!



gitewwww


wohohoho, peace! ^^v



tadak apa nak cakap, cuma satu jaa...herggggggggghhhh! AKU STRESSSSSSS!!!!. dengan assigment berlambak. presentation bagai, proposal, test, quiz! lagi lagi, apa gi???! arggggghhhhh! penat wehhh penat. smpai tahap bangun pagi tak dan nk gosok gigi basuh muka degan rambut mengerbang kalah pontianak muka sekupang on laptop sambung buat esemen. tadak hat lebih tertekan melainkan tertekan! arghhhhhhhhhhh! nak menjerit melalak melolong, satg takut satu kawasan taman terus lari plak dengaq pontianak merintih tension! makan tunggang langgang. hidup tak menentu. tak terurus. penyusutan berat badan berlaku. tgk2 kat cermin, tekejut dah mcm jerangkung hidup. walaupun best kurus bagai. tapi tapi tapi. huhhhhhhhhh! muka sendat macam kingkong lapaq org! time2 begini tak sihat, mata bengkak2, badan letih2. zoom2 lebih dekat nampak comel ja sebijik jerawat kat pipi! ohmannnn! hat ni aku nak mengamukkkk! baling kerusi meja, tolak dingding, hempuk laptop pecah bederai, ok muhung ja, ayat nak bagi tragis skit!. otak pun letih dengan segala bagai nak hempuk sumbat masuk dalam kepala hotak ni. dah padat padat padat sesangat dah ni. dan mulalah asyik nak tidoq, letak kepala terus padam laaaahhh. pastu mula lah merapu taip msj bagai. mcm mana aku leh susun ayt pun tak tau. -_-" kunci jam nak bangun kul 3, 4 lahh konon. last skali jam tu mendayu dayu nyanyi tepi tinga. jam tu lak yang kena marah. "bengong, sapa buka lagu awai2 buta ni! aku nak tidoq lah wehhhhh!" padahai aku duk bilik sorang, tadak lagu orang lain yang bunyi melainkan lagu aku sendri, kiqa aku lah yg bengong ni?! -__-" wehhh tolong weeehhh. aku tension tahap gaban. pusing2 ke kiri nampak setimba baju tak basuh gi. hat tu pun satu stresss gak tu!. arggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! sungguh pun sini kawasan tapak lombong pun, aku still x leh sesuka ati menjerit melalak. satg menagis satu taman! -_-"
msalah betimbun timbun! time2 macam ni susah nak pikiaq dengan stabil dah!.
 

Tuesday, 4 December 2012

Papan tanda di sebuah Pusat Pengajian Islam.. 



#nahhhh. todiaaaa...pusing2 fb pepagi buta. jumpa nih! 
20 kaaa? lagu mana ni...dah terlebih 1. haha.
tang mana yg ad papan tanda ni. tak penah jumpa pun.

Saturday, 1 December 2012

jemah on diet? -_-"


nampak dak nampak dakk kesungguhan latipah nak kuruih?.
wahahahhahaha. 
diet bebeh diet..
sungguhpun ramai yang mengatakan. 

begini
ank nk diet pa g tipah. dh kuruih dah.

tak kurang juga begini.
tak elok kuruih2 tipah. nnti sekali angin lalu, teruih kena tiup bawak terbang.
ok. hat ni tipah gelak keraih perut!

ohhhh. segalanya xmungkin bakal menganggu gugat semangat mak jemah nak kekal kurus u'olls.
sapa yang cantik, sapa yang manissssss....
mak jemah laaa u'olls.

ngeh ngehh ngehhh.
layan latipah, mmg smpai taun depan depavali pun xabeh2.


p/s:  dh 46 kilometrico u'olls. hepi mak jemah!.
mcm na nk turun lagi 3kilo ni! omg omg

  






Friday, 23 November 2012


air mata bukan lambang kelemahan. tapi, satu lambang kekuatan..
 seseorang itu sedang mencari kekuatan dirinya apabila dia menangis.


Tuesday, 13 November 2012

Dear Diary

Salam...
EEEhemmm...ok, ak start menjinak2 kan diri dalam men' diari kan suma moment2 dlm hidup ni sejak dibangku sekolah rendah lagi! kahkahkah. motip duk skema bagai? -_-" kira diari aku yg betui2 hidup ad 5 buah rasanya. ntah..lupa lak...hahaha...straight to the point, time darjah 4 lah, senang cita..wahhhhhhh. teruja takkk.....mau tak, kesan duk layan cita winter sonata sangat lah ni. kan dah kejiwangan! *rosak bahasa! 
time tu gilak femes diari jenis hat ada kunci tu...alahhh, yg ada dalam pelbagai corak dan warna tu..kalo kita beli, dapat la skali ngan kunci dia..aku dulu, time balik skolah suka duk pi menghabiskan duit yang ayah bagi tuk beli makan time rehat! kahkah. balik sementara tunggu ayah mai amek, nuuuu...pi bejalan pi kedai cina kat luaq dulu...kedai shu-ling nama dia..ingat g kot! pi pusing2 dua tiga round dalam tu, gamak puas ati baru balik.pusing pnya pusing terbekenan lak ngan diari jenis tu. so belilah..nama ja ada kunci, skali dpt kat org len, senang ja dia cungkil buka..hahahaha..kira aku ni ad share lah dgn cina tu! pemegang saham paling tinggi kot! ari2 pi melawat. -_-" tak pulak aku sakit perut tgk barang bayak2 tu kan, ce pi kedai buku. tak dan setengah jam. kompem senak! OMG OMG -_-'

ok, balik kepangkal jalan kembali.. time dulu2, mana nak tau nak tulis apa sangat, yalahhh...darjah 4 kot. comel2 gi time tu.* sekarang pun comel what! tak caya ce try tnya pakcik kri, kompem dia kata ak comel, mau tak...takut kna tumbuk! agagagaga -..-" ok,  iklan sebentar..tlong jgn tukar siaran~

nak tulis pasai cinta monyet?! oh menn...mana nak ada lorh..cinta monyet ka, beruk ka, kingkong ka dan sewaktu dgn nya mmg tadak lah time tu...urmmmmm.. so time tu tulis pasai biodata ja. dulu2 kan budak2 suka buat buku biodata, bagi kwn2 tulis boidata depa. hat tu jalah. ok, stop takat skolah rendah!

mai skolah menengah, alorhhh..time form 1. ada gak. time tu tulis pasai kisah suka duka duk hostel,bgn tidoq cmna, makan cmna, nak siap p skolah cmna,perangai malaih nak basuh baju cmna..satu g stail duk teriak nak balik umah cmna pun aku tulis! OHHH NOOOO. disebabkan tahap privesi diari tu sgt tinggi ditambah pula dgn perangai2 hingusan aku yg telah direkodkan dalam diari aku time tu. aku dengan segala hormatnya telah melupus kan diari tersebut. malu malu~ kahkahkah.

stop takat tu, aku dah malaih nak tulis diari. penyegan ya ampunnnnnnn~ rekod dalam kepala hotak ja, yg igt tu igt lah..yg mana telupa tu kiqa halal lah...hahaha.

form 5. stat tulis balik. time tu agak wanita2 skit. dah stat formal. no mengarut2 bagai. tulis pasai apa? tulis pasai cita2, mission n vission aku lorh..wahhh gitu.. ada jugak la cita pasai org2 sekeliling. time2 dengan kawan2, hat nu hat ni...bla bla bla........

stop time tu, diari tu pun ntah aku tauk mana, simpan pnya simpan..last2 lupa letak tang mana.-_______-"

aku officially tulis balik diari time umur masuk 20 tahun. nak teruskan menulis, smpai lah sekarang. hohoho. so, ada lah nama org yg aku mention kan dalam tu. ehek. dah masuk 20, penulisan pun lebih dramatik gitu. bleh camtu? hahahha

sekarang 21, so ada 2 buah diari....ingat lagi time duk hostel dulu, nak tidoq tulis, nak study pun tulis, ada ja time2 nak tulis tu. smpai satu tahap tertidoq dgn diari tuh! dngaq ja roomate kata. "pasan ada jugak diari hat kena skodeng satg, truih simpan dalam almari senyap2"

so tak hairan lah kalo aku boleh ingat suma tarikh2 penting dalam hidup aku. dari sekecil-kecil kejadian sampai sebaesaq-besaq kejadian aku dapat ingat. tu lah advantage nya ad diari ni! kahkahkah. dah. malas nak taip dah. yang tu ja nak gi tau. chaw chin chaw! 

*decide, oneday nak bagi habang kri retis seberang baca dua2 ni! kompem terharu gilaks u'ollsss. mengalir air mata gua cakap lu...aci kerat kuku..hakhakhak

Tuesday, 6 November 2012



“Love gives naught but itself and takes naught but from itself, Love possesses not nor would it be possessed, for love is sufficient unto love." -Kahlil Gibran



Thursday, 1 November 2012

1 November 2012

 
بِسْمِ-اللهِ-الرَّحْمنِ-الرَّحِيم
YA ALLAH,
jika dia baik untukku, untuk keluargaku,... jadikan lah dia imamku

YA ALLAH,

jika dia mampu membahagiakan aku dunia dan akhirat, janganlah jauhkan dia dariku


YA ALLAH
jika dialah yang dapat membawa aku kejalanMU... satukan lah hati kami sampai akhirat..

YA ALLAH,

jika dialah yang diciptakan ENGKAU untukku, tetapkanlah hatinya dan hatiku untuk saling memikat dan menyayangi walau dihambat seribu ujian sakit tak terperi

YA ALLAH,

jika aku adalah pemilik rusuk kirinya.. jadikan lah aku pelengkap dirinya, pendamping paling setia..wanita yang dia cintai... isteri yang dia banggakan dan ibu yang terbaik kepada zuriat-zuriat kami..


YA ALLAH,
hambaMU yang jahil ini meminta , YA ALLAH. berikanlah dia kebahagian, kesihatan , kejayaan serta kasih sayang MU. andai telah tertulis aku bukan untuk dirinya, kurnikan lah dia dengan seseorang yang baik untuk dirinya. dan bahagiakan lah mereka 
YA ALLAH..

YA ALLAH,
kerana kelemahan dan kekurangan , aku serahkan segalanya padaMU.. jika mencintainya adalah terbaik untuku redhailah.. semoga cinta ini keranaMU YA ALLAH.. semoga cinta ini membawa aku dekat denganMU. dan semoga cinta sesama insan ini menyedarkan aku untuk selalu mengisi hati ini dengan cinta terdalam padaMU dan kekasihMU..

AMIN.. ya Rabbal ALamiN...
 
•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Wednesday, 31 October 2012

dahulu kala

nak cita mai...dulu-dulu lah kan..duk gila cita ni lahh..mau berderai ayaq mata kot kalo tgk! 
hok aloooo...punya semangat balik sekolah, xdan nak salin baju bagai, makan pun dak lagi..nuuu..truih mengadap tv tgk cita nih! time tu tv3 tayang sungguh cita nih..mau ku x langut tgk..haha. darjah 4 dah duk terjebak dalam korea2 nih..haha. 
sekarang seb bek dah x meroyan layan dan..huhu. 
org kata kalo tgk cita2 ni time kecik2 tu, mesti ada sangkut dengan cinta monyet bagai!
 oh mennnn. aku sama sekali tak pernah sangkut dengan cinta cintan monyet segala mak nenek nih!bangga jemah! 
kahkah. 
sekali lagi diulang. tak pernah ok! 
tapi aku layan lah cita cita ni time dulu kala nuh..agagagagaga..habeh suwit lah time tuh! kahkah. stail rambut pun kalo bleh nk buat hat lagu korea2 nuh lahhh..kalo org tanya nk pi mana, kompen bg jawapan korea lah! omg omg..budak budak hinguih lg time tu..tatau apa g. darjah 4 kot! skrg nih duk carik balik cita ni, nk mengimbau time duk tgk cita ni, smbil duk lap ayaq mata dengan baju skolah dulu2 kala nuuuu..meleleh hinguih2.... -______-"
 



 

Saturday, 20 October 2012

FAKTA ANAK PERTAMA

Siapa ANAK 1st dalam family meh sini baca fakta ni !!!!

1) ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh 
dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3) TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. (siannn)

4) BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban.

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut.SATU lagi dia tak boleh ditegur.

7) BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

9) PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

10) PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
hahaha
OK FINE OK FINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sumber: copy paste

Friday, 12 October 2012

(^_~)




ok. time ni hakak tipah tgk@melawat@usha@join sekaki habang kri konvo giteww....
big day beliau...ewahhhhh.
op kos la kena pegi u'olls, nnti nak masuk melodi gitewwww...almaklumlah,habang retiss katakan. ye dokkk?
habang kri mana u'olls tnya??
 opkos laaa habang kri retis pulau nun diseberang sana "bak kata fans2 beliau lahh kann, hakak x kata pun".......
kat mana retis nya tu pun, hakak pun tak berapa nk tawu lahhhh kannn. tapi berdasarkan pemerhatian serta pemandangan.
pandanglahh lihatlahh. 
hakak pun kena tolong pegang kan bunga2 cinta beliau giteww. haaaa. tu bukti retis le teww.
habis terple'ot tudung "opsss, kantoi utagha!"
 disebabkan hakak tipah ni dikategorikan dalam geng2 comel suwit kiut miut sedunia.
ketinggian pun tidak melepasi had laju sebenar -_____-"
dan disebabkan itu jugaklah hakak seringkali membuli habang kri, retis pulau nun diseberang sana.
ohhhh, apakah yang ingin disampaikan oleh hakak sebenarnya ni??
 ehemmm. dengan ini,hakak sebagai PA tak bertauliah habang kri retis,
 Ingin merakamkan serta merekodkan ribuan, jutaan, billion'an Tahniah kepada beliau kerana berjaya setel kan suma dengan success nya!...
congrates! congrates!
begeking 1!
ehhhh#

apakehe yg nmpak comel benor cek kat sebelah tu. ni mesti kes habang kri pakai heels ni...tu yang tinggi lebih dari hakak tipah nii... 
xaci xaci, nnti hakak tipah up lagi 3 inci. mesti kalah pnya  -___-"
haha
elehhhh. tak tinggi pun xpa. janji leh pakai heels. ko ada?
"ayt sedap ati"

sekian berita dari hakak tipah untuk
 tv10.



Sunday, 30 September 2012

yang sedang sedang saja






~Aku suka dia mak
Aku sayang dia mak
Kasih dan rinduku ini
tentunya untuk si dia~





Tipah kena nyanyi gelek-gelek gtau depan Mak ni....
hahahahhaha

gardenia sungguh enak dimakan begitu saja~






cara cara nk gemukkan kuruskan badan. hentam makan roti ja ari2..bolehh?? bagi aku lahhhh...haha. menu diet laaa sgt kannn, 

bak kata pakcik kri, "yg duk makan roti sangat la yg gemuk tu"......................

nahhhhh.....mendalam maksud ehhhh.. straight to da point dia kata -_-" .... cuba la try test kata "haa laaa....dah nmpak kurus setengah kilo laaa".. 
sedap gak tlinga dgq..hahaha

Friday, 28 September 2012

oh my

apa-apa pun boleh jadik kalo perut merengek-rengek mintak penampo disuapkan!.
wahhhh kau tipahh. 

riang ria raya lah kalo perut dh kenyang!


Saturday, 1 September 2012

Tuesday, 28 August 2012

I GET JEALOUS I GET MAD I GET WORRIED I GET CURIOUS THAT'S ONLY BECAUSE
I CARE.

Wednesday, 8 August 2012

"orang yang menyayangi kita tidak akan membiarkan kita terluka mahupun disakiti oleh sesiapapun. 
.......sebolehnya dia akan berusaha untuk memastikan orang2 yang disayanginya itu sentiasa tersenyum walau dalam apa keadaan sekalipun."




wahhhhh....bermadah pujangga gitu...kelas kau tipah!
haha







oleh hal yang demikian, jum kita layan lagu yang tak mungkin singa bakal cair ini.

kahkahkah



ini

l
l
v
dan ini 
l 
l 
v
dan yang ni no komen!
haha
l
l
v
 

Saturday, 4 August 2012

Finish Sem 3

Assalammualaikum...


minggu-minggu yang mendebarkan...tak tau apa nak kata....takut jadi cem duluuuu....yang dulu pun still menari2 kat mata nihhhh...seqabut pala hotak suma adaaa......masuk2 sem 3 ritu...macam2 pikiaq..takut x lepas..takut jd balik cam dulu...separuh gila nangis dulu...sampai satu tahap mcm nk gila pikiaq! pengsan aku! At last...dah tau pun ap yg aku dpt tuk sem nihhh...tu pun rasa maluuuuuuuuuuuuuuuu nya nk gtau kat diaaaa.....huhuhuhuhuhu....stat seqabut dah smlm.....nk tgk pun kna paksa ngan makkk...masih x leh nak tarik nafas lega....walaupun tahap peningkatan tu tnggi...tapi masih tak puas hati. x sepadan dgn apa yg dah diusahakan sem nih! masih berbaki 3 sem lagi yg memerlukan usaha yang bermati-matian utk dpt ap yng dihajati..............nak sedapkan ati.....ok, aku keluar skit dari tahap bahaya....macih kat mak ayah, dan juga si dia yang dah byk bg semangat tuk aku bangkit dari kegagalan sebelumnya.....macam2 kata2 smangat yang dia bg dulu......tapi tahap ketegaq aku yang tinggi niiii still tak dapat nk terima pada mulanya...dan apabila aku sedar, aku berusaha lagi.....tapi jauh dihati.....malu sgt2 kat diri sendiri terutamnya dia.....aku masih tak dapat nak capai apa yang aku nak buat masa sekarang nihhhh......tak macam sem sblm nihhh..rasa down sgt2...menangis berhari-hari...mungkin smangat yang diberikan buat aku kuat...huhu.....ternyata fast track ni umpama meletakkan diri di hujung gaung! sama ada kita tercampak kebawah, ataupun kita akan selamat naik ke puncak! aku pernah hampir2 jatuh kebawah....tapi Alhamdulillah, berkat usaha, doa dan semangat yang diberikan......aku naik perlahan lahan.....hai sem 4! insyaAllah sem2 sterusnya apa yg dihajati menjadi knyataan....walau apa pun, peningkatan sem nih mmberi semangat yang tinggi utk aku maju kehadapan! doakan aku.......

Friday, 27 July 2012

dulu dulu

Salam Ramadhan =)


Sja syok2 update...sejak dua menjak ni asyik rindu kat kawan lama...kami jumpa time 1st day masuk U...nak ckp pun malu2 g time tu...tnya pun soklan standard ja..nma ap, asal mna, umuq bpa..hohohohoho. dua tiga bulan kwn...pokpet x abeh2 lahh dua2...boleh dikatakan berkepit dua kesana kesini lah kami time tuu...merpati dua tiga joli lah kannn...hohohohoho. makan bersama-sama, jalan bersama-sama, balik kelas nak mkn pun tnggu nak makan sama-sama...nak tdoq pun tunggu smbang sesama dlu..feewwwiiiiit ^^
Penah sekali time kenduri mak sedara jemput dia mai umahh...ayah ngan mak pun suka..baguih budak nihh.... tapi x lama...kami terpaksa bepisah sbb dia tukaq ke tempat len..time tu mmg rasa busan, sunyi sepi dan segala mak nenek lagi lahhhh....tatau nak makan, jalan ngn sapa dah...dah mula selesa ngan dia....tetiba berpindahh....bengkak2 mata jugak lahhh time last day dia nak kuaq tuuuu....esak2 teriakkkk...hohohohoho...pas dia kuaq tu, masih contact2 jugak lahh...sampai satu masa hanset bt hal, rosakkk!!!! habeh 6ber ilang, skali ngan 6ber dia hilangggg...dan sampai sekarag dah xdpt nk contact langsung...huhuhuhuhu...try cari dia lam mukabuku, tapi masih belum ditemui....cuma dia ja tau jalan nak mai umahh, tu pun maybe dia dah lupa sbb dah lama...aku? cuma tau tempat tinggal dia..kat kuala ketil..nak pi mmg x leyh la kannn..jalan pun tatau. =( mmg dah mai tahap rindu dah kat dia...dia kawan yg mula2 aku kenal kat U..dah bertahun-tahun x jumpa, x mungkin akan dilupakan...banyk kenangan kami dua...jalan pi orientasi sama2...mengumpat, ngamuk2 kt kak oc sama2...hohohoho..penah satu malam tu...mmg habeh meluat+xlarat sgt2 dahhh...blik teriak lam blikkkk..dia lah jd tmpat duk dgq...besalah, time tu baru msukk, zaman skolah x leh tnggai g...freshie kotttt...hohohohoho... 
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
v


dah kawen dah apa dia skrg...habeh ilang 6ber, skali ngan 6ber alang pun ilangg....huhu..xpasti smada sblm ni dia prnah contact aku ka dak, sbb aku bla x kenal 6ber maka x dilayan lahhh....rinduu sangat2...berkawan ngan dia...rasa ke'ikhlasan tu ada...hepi2 jaaa kami dua...try duk cari, tapi smpai skrg still x jumpa...mak kata, kalau kita ingat org, insyaAllah org tu pun tgh igt kat kta...cuma masa ja akan pertemukan kami kembali....sahabat, aku rinduuuuu......

Tuesday, 17 July 2012

Cukup Umur

Happy Birthday To You

Kasut Tadak Inci
Tinggi Terlebih
Suka Terjun Laut
Perangai Macam-Macam Jugak
Suka Oiccc

Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, berjaya dunia akhirat dan 
berjaya dalam mengejar cita-cita...
Sentiasa sabar melayan kerenah orang parit...ehhhh

Tima kasihh noooo......
ILYSM


Sunday, 24 June 2012

Awrah

The human body must be covered according to Islam, from the sight of others with clothing. Exposing the intimate parts of the body is unlawful in Islam and is regarded as sin. In Islam, men and women are required to wear clothes that do not reveal their awrah, btw, it linked with hijab. Hijab is a veil which covers the hair. It is worn by Muslim women particularly in front of non-related people.


*thanks for your thought that really care about my awrah. I feel full of appreciated! auuwmm auwmmm 

Sunday, 17 June 2012

I LOVE YOU BOSS♥

I LOVE YOU SOO MUCH MY DEAR BOSS

sebab tanpa kamu big boss ku sayang, xmungkin aku dapat lihat dunia penuh pancaroba dan citrawarna ini. sebab pulun menyenget antaq p tadika, antaq p sekolah kafa, antaq p sekolah rendah, antaq p tusyen sana situ sini, antaq p sekolah menengah yang beribu batu sebab anak mu ni nangis ari2 col suh mai amek dri asrama. kahkahkah.*tp xla kna antaq sampai tahap tua bangka duk kat U skrg nihhh..hahaha. sebab beletiaq pokpet pokpet sampai aku tidoq krohhh krohhhhh...sebab paksa2 suh makan hat nu hat ni sampai diambang buncit perut ku ini..*ohhhh...tidakkkkkk....sebab bagi gaji yang cukup untuk menampung kehidupan harian. *baru duk senyum2 pusing2 nak mintak sumthing, sekali boss ku kata "AWAT?" terus lupa apa yang dihajati............hihihihii ^^v

ohhhh, bnyk sgt sebab...pening pala den -_________-"

ok, ayah selalunya jarang tuk col anak dia tnya buat ap, mandi dak g, siap comel2 dak g, hari ni pakai baju apa, tudung apa, kain apa -____-"
tapi ayah lah orang first yang akan kalut2 tanya mak anak dia sihat ka dak, duk buat pa, makan ka dak dan sewaktu dengannya..ayah lah orang yang paling risau bila anak dia travel jauh.. sifat wanita tu ingin tahu..so mak lahh yang ambil tugas tuk tanya itu dan ini...ayah pulak dikategorikan sebagai seseorang yang control macho..x rock lahh kalo duk tanya itu ini...hilang sifat garang tu...hohohohohoho...anak2 pompuan misalnya akan lebih rapat sendat padat dengan ibu mereka berbanding dengan ayah..walau apa pun, kasih sayang kat ayah sampai bila2..muka garang, serius jaaaa..sapa tengok first2 mau gegar jantung jgk lahhhh..tapi dalam ati ada taman rama-rama *erkkkk..jangan nak taman sangat tipahhhhh..hihi



sayangilah kedua-dua harta kurniaan Allah yang tak ternilai di dunia ini..
I LOVE YOU MY SWEETHEART, BIG BOSS.
^^v


*dulu2 time hinguih2 selalu gaduh ngan adik sebab berebut ayah, 
"ank geng ayah, ayah sayang ank lebih, pi lah kat ayah".... 
*ayat ni mmg akan slalu berkumandang.
 -______-"

Saturday, 9 June 2012

Assigment~

ada final esemen tuk sem ni yang perlu dilangsaikan..dalam pada tu, mood nak menghadap bantai makin membuak-buak...ini bisa mendatangkan kemarahan ni. 
-______-"
so, ni ubat diaaa...tadak nak dgq hat romantik-romantik, mendayu-dayu  dah ehhh..
buat teman xmo bagi ngantok jaaa...
xdak niat lenn...hoooo.
baru terbeliak bijik mata nak bt esemen. mata pun segar bugar sampai kul 5pagi.


wohooooo~~




kalo hat ni mesti abg retiss seberang pulau nuuuu tau...
ngehh ngehhhhh.
hikhikhik
peace ^^v