Thursday, 28 February 2013

"Perempuan yang manja memang cepat merajuk dan kuat 
                        menangis. Cuma lelaki yang sweet dan bersikap matang ja 
                        yang mampu pujuk dan cairkan dia "



nahhhhhhhh. 
sat nak gelak guling guling dulu.
harharharharharhar
 ohh no no no, ayat tu bukan asli dari latipah ye, latipah kopi paste ja pun...
krohhh krohhhh.
-..-'




maksudnya majuk2 mcm ni?



#versi lelaki.

ohh suwitt letewwwww.
kan kann. 

watashi ni nozonde ita sweet sweet gituu like this this one. 
kahkahkah

pangggggg!.
-..-"



Monday, 25 February 2013

Thursday, 21 February 2013

cukup umuq versi 20++

20 February
ok. dh 22taun 1 hari. ap perasaan anda tipah? nahhhhh. baru semalam rasa jiwa raga ku menjerit jerit, mengilai ngilai nak masuk 20. tup2 dh masuk 22? oh noooooo. dah makin lanjut remaja dh ni. *saja xmau sebut tua. hahaha. maknanya Allah swt dah pinjamkan aku nyawa selama 22taun lamanya. syukur Alhamdulillah. susah rupanya nak hidup di muka bumi Dia ni. banyak cobaan mahupun dugaan nak ditempuhi. walaupun hati cute miut bagai kanak2 comel, tapi diri mesti kental bak badang yang gagah perkasa mahupun otromen taro bagi menentang dan menegakkan keadilan. panggggg! sesi mengarut! -..-"

bila diingat ingat balik, merasai tumbesaran diri sendiri. dari kecik sampai ke tua bangka. bestnya hidup zaman kanak2 dulu. xpayah pikiaq pasai segala mak nenek masalah. haha. walaupun first time nak masuk tadika kemain semangat waja. siap menanam unsur2 semangat dengan mengajak ayah membeli pelbagai aneka kelengkapan sekolah. dari pensil tit tit. pensil kayu kayan, color2, mahupun beg baru. -..-' walaupun teriak tarik ayah join sekaki ajak masuk kelas belajaq time tu. tapi kalau bab nak beli color baru pensil baru kemain laju. hari pertam kedua ketiga tarik2 baju ayah suh duk sekali dalam kelas dengaq cikgu mengajaq. ayah angkat kaki nak balik ja, aku terus nak angkat beg bawak lari nak ikut.  -_-" sangat tak bertamadun time tu. mai duk malaih piang nak pi tadika pepagi buta, ditambah pulak kena jirus mandi pagi2 menyebabkan perasaan ku ini sangat malas nak pi tadika time tu. sekali ayah dah feed up asyik teriak xmau pi, kena gempaq nak kena hawing buku buku masuk dalam parit *mentang2 duk kg kpala parit -..-', baru la rajin nak pi tadika! terus rajin pas tu. kahkah. pas tu, semangat tarik beg masuk kelas lah. cikgu pun senyum jaaaaa. :p masuk ja sekolah rendah, hepi2 ja tarik beg masuk kelas, siap habaq kat ayah lagi xpayah hantaq sampai kelas dah. cek dah besaq....hoooooo. 
walaupun balik sekolah tunggu orang seberang col! nak selit gak walaupun auta! ^^v

Alhamdulillah dilanjutkan usia oleh Nya, sihat tubuh badan, lutut pun xsakit. *gaya mcm tua ya amat nak sakit lutut bagai.. genap umuq 22. pemikiran pun mestilah seiiring dengan wawasan 2020 kan kan. walaupun latipah masih mengamalkan mamai tatkala tidoq. amek tepon cakap sorang2 pabila terjaga tgh2 pagi buta..tapi pemikiran yang comel itu harus lah dihakis sikit demi sikit. hik hokkkkk....xmau lagi pemikiran ala ala ribena. hohohohoho. sori lah kepada sesiapa yang pernah merasakan sikap ke'ribenaan aku selama ni. ampunnnn. lekkk luuu. orang comel2 mesti xlekang dengan ke'ribenaannya. ye dokkk? hok alohhhh. ingat lagi stat nak masuk 20 ritu.." alahhh, baru nak  masuk 20, rilek lahhhh." stat nak masuk 21..." huuu??? 21 dh ka?" kali ni nak masuk 22..." haaaa?! 22 dah?nnti 23, pastu 24, pastu 25? pastu bla bla bla???... hadoiiii. ahhh. ad apa pada umuq. kan kan. sedangkan orang bank lagi konpius umuq latipah berapa. haha. *kembang sat time tu. *umuq adik dh cukup 18 blum? erkkkk. aku pun konpius samada nak kembang ka, mahupun nak kempis ka. haha. terus habaq umuq sebenar. bila pikiaq2 blik, dia ni konpius dgn umoq sbb nampak muda ka ataupun sbb kurang ke'incian ni? panggggggg! -..-'

Apa2 pun syukur Ya Allah dengan nikmat nyawa yang Kau berikan selama ini buat aku. Alhamdulillah aku diberikan nafas, keluarga, mak ayah adik dan jugak si intan payung pengarang jantung hati hempedu limpa bagai. dan jugak pelajaran yang aku perjuangkan untuk masa depan. Alhamdulillah. ^^

I believe I can fly. kekurangan inci bukan penghalang untuk latipah fly fly gitewwww. 
jangan gelak! tumbokkk kot.



Tuesday, 19 February 2013

fact!



Ketika seseorang yang bernama perempuan itu menangis,itu bukan bererti dia sedang mengeluarkan senjata terampuhnya, melainkan bererti dia sedang mngeluarkan senjata terakhirnya. Ketika seseorang yang bernama perempuan itu menangis,itu bukan bererti dia tidak berusaha menahannya, kecuali kerana dia sudah tidak sanggup berpura-pura kuat menahan air mata. Ketika seseorang yang bernama perempuan itu menangis, itu bukan kerana dia ingin terlihat lemah, Melainkan kerana pertahanannya sudah tak mampu lagi membendung air matanya, dan apabila kamu membiarkan dia pergi bersama air mata, dia tidak akan menjadi dirinya seperti dahulu lagi. Selamanya seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah melainkan di depan orang yang amat dia sayangi. 




Saturday, 16 February 2013

•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Berdoalah sayang semoga segalanya dipermudahkan olehNya. 
InsyaAllah
Amin..



woooot wooo000ot

^_<

•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•☆

Wednesday, 13 February 2013

Tuesday, 12 February 2013

Sunday, 10 February 2013

petua kurus :D



"There are many health benefits of lemons that have been known for centuries. The two biggest are lemons’ strong antibacterial, antiviral, and immune-boosting powers and their use as a weight loss aid because lemon juice is a digestive aid and liver cleanser. Lemons contain many substances--notably citric acid, calcium, magnesium, vitamin C, bioflavonoids, pectin, and limonene--that promote immunity and fight infection. "


wohoho. tgk tgk. lemon bukan saja tuk ksihatan, tapi baik juga tuk kecantikkan diri..wahhh. gituuuu...cara2 nak kurus gituh. telan lemon byk2..bkn telan. maksudnya, perah tuk jadikan jus, then hepi2 tutup hidung sambil minum! kihkih. ni meh cek nak gtau cara2 dia. 

1#  hiris lemon mengikut bentuk yang disukai, jangan lupa basuh dulu tau. kalo nak lebih afdal, buat bentuk love ka, bentuk pokok ka, bentuk segala bagai mengikut kehendak hati. kan lebih semangat anak tekak nak trima nanti :p  
2#  masukkan secara lemah lembut dan penuh kasih sayang lemon tadi ke dalam cawan mahupun gelas mengikut citarasa masing masing. lafazkan kata kata cinta penuh rasa kasih sayang  terhadap lemon tadi supaya lebih mudah proses menelan nanti. 
3#  letakkan dua tiga butir gula untuk penambah manis dalam senyuman. gila ka apa, kalo setakat dua tiga butir, bek xyah letak langsong, ye dok? agak2 jalah, kalo yang gedik nak kurus tu, letak satu ke dua sudu dah memadai, tapi kalo hat nak tambah penyakit tu, letak la buang satu senduk. jem!
4#  masukkan air dan gaul larutan tadi dengan penuh rasa kasih sayang dan senyuman di bibir. :p 
5#  siap sedia untuk minum. dimulakan dengan bismillah, disudahi dengan alhamduillah. 
6#  berikan kata kata semangat buat diri untuk tabah menerima pahit getir sebelum mahupun selepas kejadian. minum dengan penuh rasa kebanggaan dan kecekalan dihati. cara cik tipah supaya lebih mantop, minum sambil tutup hidung, penggunaan pengepit baju amatlah digalakkan.
7#  langkah yang terakhir, tunggu kat depan toilet. sah perut akan rasa slim tahap gaban selepas mencuba. amalkan petua ke'kurusan dari cik tipah ni setiap pagi dan sebelum tidur. 
8#  amaran, jangan sampai ketiduran dalam toilet ya ibuk2 sama bapak2.
selamat mencuba u'olls. 

sapa yang cantik, sapa yang manis....latipah lahhh. 
hahaha ^^v


Monday, 4 February 2013

jodoh.

Salam..

Ada orang kata, muka sama, seiras, berjodoh? ekk? mcm tu ka? orang tua tua selalu kata. "muka sama....ada jodoh ni". Setiap insan pasti akan melalui fasa ini. Samada cepat ataupun lambat, sekali malah mungkin juga berkali-kali.  Ya, itulah takdir Tuhan. Sekiranya dia berkehendakkan begitu maka kita sebagai hamba haruslah menerimanya dengan redha. Allah s.w.t telah menciptakan pasangan bagi setiap hambaNya, sejak dari nabi Allah Adam dan pasangannya Hawa. Prosesnya bermula dari perkenalan, tidak kira bagaimanapun caranya. sehinggalah ke jinjang pelamin, dan insyaallah sehingga ke hujung usia.

Ada yang bermula dari zaman sekolah, dibawa ke jinjang pelamin. Bertahun tahun lamanya. tak hairanlah zaman sekarang kecik kecik lagi dah bercintan cinton bagai. Ada tu yang balik ja dari sekolah, terus meluru ke public phone call marka marka.ye dok? sekali kak nya angkat beb.....ketaq dak? kahkahkah. no komen. ada jugak tu yang duk ber' baby bagai dalam fb. "titew rindu cecangat kat baby titew"  tak pun "nape baby tak on9, shaye rindu baby cangat2" panggggggg! geli idung dak? -_-" setiap orang ada cara mahupun method tersendiri untuk mempamerkan kasih sayang sesama insan. harharhar. 

Ada juga yang datang dari dua dunia yang berbeza. berbeza darjat, bangsa, pangkat, adat mahupun kepercayaan. Ada jugak yang terpaksa menyeberangi laut mahupun selat. Malah ada yang bertahun-tahun merantau ke negeri orang akhirnya bertaut kasih dengan orang se negeri juga. Lihatlah, betapa jodoh ketentuanNya tiada batasan jarak dan perbezaan antara manusia. Dengan izin dari Nya, akan bersatu  juga. 

Bila diingat-ingat balik, macam mana? bagaimana? mengapa? dimana? cari2 punca segalanya. jawapannya satu ja. JODOH. heee. contohnya, 1# walaupun si anak murid dan sifu, kalau jodoh, x kemana. hakhakhak. 2# walaupun bergaduh hari2, geram di hati tahap dewa, kata hang kata aku, kalau jodoh, x kemana. 3# walaupun jauh di seberang, terpaksa meredah lautan api ehhh lautan kola kedah. #ehhhhhhhh. kalau jodoh, x kemana. ye dok? weeeeeeee~

hmmmmm. nak tanya ni nak tanya ni....dh genap 4taun, rasa apa kat ati? #ehhhhhh..... hahahaha. #latipah ingat latipah ingat. tulis dalam diary nahh. wahahaha. =p walaupun tak dak entri pasai " Balik sekolah col orang kepala parit " arggggggh. ini bisa mendatangkan ke'jelesan dihati ku nih. cepat tukaq entri tu cepat! -_-"

Alhamdulillah, diberikan hati yang suwit, kiut miut, comel, hensem daripada Allah swt  #sah kembang pungkoq, diberikan kekasih hati yang gila kentang pembuli tegar yang membuatkan  kadang2 latipah timbul rasa geram nak tumbuk2 tauk dalam laut, dan direstui kedua belah pihak InsyaAllah.=) . cewaahhhhh gitewww. Kita harus kuat dan  gagah berani bagai otromen tiga bagi menentang dan mencegah segala macam musuh yang ingin memisahkan kita. Dun worry intan payungku, latipah yang gagah perkasa ni akan melindungimu ! hohohoho. 

Cinta itu bukan apa yang dipikirkan oleh akal. tapi cinta adalah apa yang dirasakan oleh hati. Tolong Tolong Tolong permudahkan perjalanan kami untuk ke peringkat seterusnya Ya Allah. aminnn~




^^v