Monday, 9 May 2011

Sucinya Cinta Ibu

Salam..
Dalam sebuah hadits disebutkan bahwa pernah ada seorang laki-laki datang kepada Rasulullah dan berkata, “Wahai Rasulullah, siapa orang yang paling berhak bagi aku untuk berlaku bajik kepadanya?” Nabi menjawab, “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi, “Kemudian setelah dia siapa?” Nabi menjawab, “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi, “Kemudian setelah dia siapa?” Nabi menjawab, “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi, “Kemudian setelah dia siapa?” Nabi menjawab, “Ayahmu.” (HR. Bukhari, Kitab al-Adab no. 5971 juga Muslim, Kitab al-Birr wa ash-Shilah no. 2548)

Tak kira apa pun panggilan yg dberi..mak,ibu,mama,ma,bonda,umi,mummy..suma tu untuk sorang insan sja....IBU....I LOVE U MUM! kak syg mak sngt2..kasih ibu dbawa ke syurga,kasih ayah snggup bkorban apa sja..beruntungnya kak ada seorang mak yang sngt sngt sngt baekk...SELAMAT HARI IBU MAK...mak wanita terbaek,terhebat,tercantek,termulia dalam hidup kak..mak sy paling sporting!!..luv u mak...syg sngt2..mak mnjadi pndengar yg setia bg cek..segala nasihat amat bermakna..halalkan makan minum kak..halal kan setiap titis susu yg mak berikan..tak terbalas rasanya pengorbaban mak untuk kak..terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan kak smpai ke hri ni..mak satu satunya yg faham setiap perasan yg hadir dalam diri ni..mak yg mengajar erti cinta,sayang dan kasih untuk kak..kak akan ingt smua nasihat mak..terima kasih..

from:
ur gulr..=)

p/s: ingat lagi setiap pesanan mak
**jadi org yg jjur dalam apa yg kita buat, dan apa yg kita ucapkan..
**belajar betul2..
**jadi anak yg baek..pelajar yg cemerlang..hamba yg patuh suruhan Allah
**msty snggup berkorban tuk apa yg kak sayang
**pelihara baek2 apa yg kak ada dan apa yg kak sayang
**sembahyang jngn tinggal
**jaga maruah keluarga
**capai apa yg dihajati
**bersungguh- sungguh dlm apa yg kak buat
**sayang anak2 kak satu hari nanti macam mana mak sayang kat kak naa
menitis air mata bila mak kata''kak,mak cuma ada 2 orang anak ja..seorang perempuan,seorang laki..mak syg keduanya..mak sayang sngt2 kak dng adik..**terima kasih mak..mak adalah yg terbaeekk!..
 (MAK SYA SPORTING!..I LUV U MUM!! =P)

**cik tipah pon bakal jadik ibu gak suatu saat nnti..nak jadi ibu yg sporting,sempoi,cool mcm mak sya!..ahaksss!!=)..jadi ibu yg terbaeekk tuk anak2 sya nanti!..aminnn

No comments:

Post a Comment